
 
 

December 5, 1934. 
 
 
 
Judge John J. Burns, General Counsel,  
Securities and Exchange Commission,  
1778 Pennsylvania Avenue, 
Washington, 
D.C. 
 
Dear Judge Burns: 

On November 15th you acknowledged a letter which I had written to Mr. 

Kennedy on November 5th, containing draft of a letter we proposed sending to the Presidents of 

listed corporations in regard to certain matters connected with the securing of proxies.  The letter 

in question has since gone out.   

In the course of your letter of the 15th instant, you said that you would be 

interested in hearing how our circular letter was received and whether it was carried out, and 

would be glad to receive any further suggestions which we might have to make.   

I regret that other matters have prevented my replying earlier to your letter.   

In your letter you also said that you had been considering the desirability of a rule 

which would require a broker to obtain, before sending to a proxy committee any proxy in 

respect of any security held by him for the account of any customer, the written consent of such 

customer after the broker had sent or given to such customer the information sent out with proxy 

solicitations.  We should question the desirability of such a rule, for the reason that, in the case of 

the great majority of proxies solicited, there is no contest or controversy, and such a ru1e would 

tend to make even more difficult the present very difficult situation as to the securing of 

sufficient proxies to transact the proper business of a company.  This is particularly so in cases of 
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non-dividend paying stock, where the holder of record, in many instances, is not the actual owner 

of the stock.   

This Committee now proposes to circularize the Members of the Stock Exchange 

by sending to them a copy of the letter to the Presidents of listed corporations included in such 

circular letter, a draft of which is enclosed for your inspection.  We believe that this circular 

letter to Members will meet the points which your Commission evidently has had in mind in 

securing the written consent of a customer in cases of controversy, while, on the other hand, 

leaving the Membership of the Exchange free in non-controversial cases to aid corporations as 

much as is practicable in the transaction of such of their business as requires proxies for 

meetings.   

The various rules and letters bearing upon the situation which the Stock Exchange 

has issued in recent years may be summarized as follows:-      

From Chapter XIV, Section 10, Rules of the Governing Committee: 

“No Member of the Exchange or a firm registered thereon shall sign or 
give a proxy to vote on the stock of a corporation or association registered in the 
name of such member or firm, except to the actual owner thereof upon demand 
therefor, unless such stock is in the possession of such member or firm or unless 
such member or firm or a customer thereof is the owner of or has an interest in 
such stock at the time such proxy is given.” 

 
The foregoing Section was amended into its present form on January 9th, 1929.   

On January 14th, 1929, Members were circularized to the effect that the foregoing 

rule prohibits a Member or his firm from giving a proxy to vote on stock which is not in his or 

his firm’s possession and in which neither he nor a customer has any interest, but that the rule 

does not prohibit a Member or firm from giving proxies to vote on stock standing in his name or 

that of his firm.  The interpretation given was as follows:   
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(a) If stock is in the possession of the Member or his firm, a proxy 
may be given to vote such stock by such Member or his firm; and it is not 
necessary that the Member or his firm should have any interest in or lien upon the 
stock of which he or his firm has possession.   

 
(b) If a Member or his firm has any interest in or lien upon the stock of 

a customer or other person, a proxy may be given to vote such stock by such 
Member or his firm.     

 
(c) If the customer of a Member or his firm is the owner of or has any 

interest in the stock, a proxy may be given to vote such stock by such Member or 
his firm. 

 
If in any of the above three cases the owner of the stock in question has 

specifically expressed his desire to vote on such stock himself, the proxy must be given by such 

Member or his firm to such owner or to such person or persons as may be designated by him.  

(d) A proxy may in all cases be given to the owner of stock standing in 
the name of a Member or his firm or to any person or persons designated by such 
owner upon his request, although the stock is not in the possession of such 
Member or his firm. 

 
In this circular of January 14th, 1929, Members were asked to co-operate with 

corporations and associations endeavoring to trace stock for the purpose of obtaining proxies.   

On July 19th, 1934, a circular of the Committee on Securities requested Members, 

insofar as might be possible without involving additional expense, to transfer certificates of stock 

which they hold in names of persons or firms over whom they have no control into their own 

names or the names of persons over whom they have control sufficiently in advance of a 

stockholders’ meeting to afford opportunity for convenient solicitation and the collection of 

proxies.   

On November 1st, 1934, Members were circularized calling their attention to the 

relatively small number of Members who appeared to be complying with the request for co-

operation, calling attention to the difficulty of obtaining sufficient proxies to secure quorums of 
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stockholders at meetings, and urging Members to give this matter serious and continued 

attention.  

We should be glad if you would consider this as a reply to that portion of your 

letter asking for suggestions, and recommend that any rules which may be adopted by the 

Commission in this respect conform to the intent and meaning of the rules of this Exchange and 

of the various circulars explaining them, all as herein set forth.  We make this suggestion in the 

belief that it is in the best interest of both majority and of minority stockholders.   

The only thing in this proposed circular about which it seems that there could be a 

difference of opinion is as to what a Member should do upon learning of an existing controversy 

after he has signed his proxy and sent it to his client to be forwarded to the company.  It would 

appear to us that, as to this, reliance should be placed upon the client rather than upon the broker.  

The client has already, by the fact of receiving the signed proxy from the Member, had his 

attention called to the necessity for furnishing proxies.  In the event of a contest, he has, of 

course, the right to ask the Member to revoke the proxy given and to give another one in 

accordance with his (the client’s) desire.    

Detailed instructions upon this point would, we fear, complicate the matter unduly 

and lead to misunderstanding, so that it seems to us better to leave it as it is left in the circular 

letter.     

We shall await further word from you before sending to the Members the 

proposed additional circular, copy of which is enclosed. 

Yours very truly, 
 

 
Executive Assistant. 
 

JMBH:K 
 


